I dag har jeg været på et kanont godt kursus ved Enghavegård om koikvalitet med englænderen Mike Snaden fra yumekoi.com fra England. Mike er nok en af dem der ved mest om koikvalitet overhovedet, og var rigtig god til at dele ud af sin viden på et let forståeligt engelsk, så vi alle gik hjem med en stor viden om hvilke vigtige faktorer der er at kigge på hvis man vil købe en koi med potentiale til at blive en flot og stor koi

Dagen startede med en præsentation, af Mike Snaden fra Yumekoi.com. Mike viste billeder fra forskellige opdrættere i japan hvor han køber koier.

lige et billede fra Mometaro koifarm

(billederne er ikke så gode da jeg har zoomet ind på et filmlærred)

et til

en mudpond

så er der tid til en bid brød

Så bliver der fortalt om koikvalitet

der blev fortalt om Kiwi, Sachi og sumi ( måske det ikke er stavet korrekt?)

Froberg er ved at trænge til lidt at spise

der lyttes godt efter

vejret er næsten for godt til at sidde inde i

Jobbe og Kaare i hopla

efter teori i koikvaliteten, gik vi i butikken for at se på kvalitet på rigtige koier

en flok Kohakuer blev nøje bedømt

vi blev undervist i hvad kiwi og Sachi er og hvordan man ser om en koi har vækstpotentiale, vi lærte om den rigtige kropsform og hovedfacon, samt om placeringen af øjnene

Mike fortæller ivrigt om de forskellige ting man skal se efter

tror selv Markusan kunne lære noget

Jeppe agerer koi, langt mellem øjnene og høje pande

Lige en koi fra Sakai FF der bliver studeret

Efter kohakuerne kom der lige en balje med Shiro Utsurier til inspektion

Shiroer er en spændende type fisk hvor sumien (det sorte) ligger godt gemt og først kommer helt frem når koien

bliver ældre

Så er der tid til microskopi, vi var først inde for at lære at tage et skrab

fik da også lige besøg af kæmpe hunden chicco

tak for en hyggelig dag til Enghavegård og ikke mindst Mike Snaden for et godt kursus