Suppe med vintergrøntsager

2 spsk olivenolie, 2 løg, 1 æble, 1 majroe, 1 squash, 2 gulerødder, 3 kartofler,

1 liter hønsebouillon, 2 spsk ahornsirup, cayennepeber.

Tilbehør: 1 stk baguette, 100 g blød gedeost, ½ dl frisk purløg

 

Opvarm olien i en gryde over middelvarme. Svits grofthakket løg til de er klare. Tilsæt grofthakket æble,

majroe,squash,gulerødder og kartofler.Krydr med salt og svits det i 5 min. Tilsæt bouillion, bring i kog og lad simre i 30 min. Tilsæt sirup og cayennepeber. Lad suppen køle af. Purer suppen i en blende. Skær baguetten i skiver og rist dem. Smør gedeost på skiverne og drys med hakket purløg. Hæld suppen  i suppeskåle og lad baguetteskiverne flyde i overfladen af hver portion.