Svensk pølseret:

 

Ingredienser (4 personer)

 

3 dl finhakket løg

40 g smør/margarine

8 ufarvet knækpølser eller grillpølser

1 - 2 tsk mild paprika

1 kg kogt, kolde pillekartofler

1 lille dåse koncentreret tomatpuré

2 - 3 dl mælk

salt, friskkværnet peber

1 dl piskefløde

finklippet purløg

 

Fremgangsmåde:

 

Svits de finhakkede løg, indtil de er let gyldne og klare, i smør/margarine. Skær pølserne i let skrå skiver. Læg dem i gryden og lad dem svitse lidt med. Drys paprika over og bland det godt med pølser og løg. Skru ned for varmen. Skær kartoflerne i skiver og læg dem i gryden. Tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber. Bland det hele godt. Lad retten småsnurre 5 - 10 min. Tilsæt piskefløden og lad pølseretten småsnurre endnu 2 minutter. Smag retten til med salt og peber.

 

Servering:

 

Pølseretten kan serveres i gryden eller anrettes i et dybt fad. Fintklippet purløg drysses over.