Søndag den 12 oktober gik turen endnu en gang til Enghavegård, hvor der blev afholdt et rigtig godt kursus om især vandkvalitet (se programmet nedenunder) Jasper, er oprindeligt uddannet ingeniør og har bla. designet de verdenskendte og effektive Nexus filtre fra Evolution Aqua. Han har mere end 20 års erfaring med koier og er anerkendt i hele koiverdenen, bla. for sine dybdegående analyser af vand, filtreringsmetoder, koifodring mm. Han leverer også utallige dybdegående artikler til de fleste Europæiske koimagasiner samt koiblade i USA.

Vi fik en dybdegående forklaring på hvorfor vand  ikke bare er vand og hørte en del om  iltindholdets betydning for dammen og fiskene og om alt det levende der kribler i dammen

Søndag den 12. oktober(kl. 10.30 – ca. 16.00)  her fortæller Jasper om:

- H2O der ikke bare er vand. Jasper vil gå i dybden med H2O, som indeholder så meget forskelligt, både af kemisk og biologisk art, at den simple kemiske formel H2O - blegner helt og du vil få et helt andet syn på vand - der efter denne dag - ikke længere, bare er…. vand.

Han vil også komme ind på de vigtige højere livsformer, der kan eksistere i vores koidamme og hvilken fordel vandkvaliteten og fiskene har af dem og hvorfor vi nogle gange kan opleve ubalance i vandmiljøet, med feks. grønt vand eller andre problemer.

 

- Det andet emne omhandler koiernes foderoptagelse. Jasper vil ikke lave reklame for et eller flere produkter, men i stedet tage et neutralt udgangspunkt i, hvad og hvilke behov dine koi har, alt afhængig af størrelse, alder og årstid.

 

- Jaspers sidste emne vil omhandle mikroskopet, eller rettere hvad kan du se deri. Hvad er vigtigt og hvad kan du forvente at se og skal du være opmærksom på i din undersøgelse.

 

- Udover disse spændende områder ovenfor, vil der blive fortalt om et af tidens store samtaleemne: OZON og anvendelsen heraf. De forskellige former for generering af Ozon og hvad skal man være opmærksom på, hvad er godt for vandkvaliteten og hvad er farligt for dine fisk. REDOX målingen er et ofte misforstået begreb, og når ikke det er en måling af rest-Ozon i vandet, hvad er det så og hvordan kan vi anvende dette tal (måling) til noget fornuftigt.

 

Søren åbner ballet, Jasper Kuijper fra Evolution Aqua gør sig klar til at holde foredraget

 

jo jo vi var da en del af Danmarks koinørder samlet til foredraget

 

Så er der fodringstid, pølser og brød med hele svineriet, tak for mad til Lise og Søren